Toont alle 6 resultaten

Wat is een pre workout?

Een pre workout is een supplement dat je een extra energie boost geeft voordat je met je fitness training begint. Wellicht ken je de c4 pre workout? Zo niet ontdek hier dan de beste preworkout!

Het wordt over het algemeen in poedervorm verkocht, zodat je het als shake kunt innemen. Maar er zijn ook meal repen verkrijgbaar die je als snack tussendoor kunt eten of als aanvulling tijdens een maaltijd.

Wat doet pre workout?

Doordat je dit voedingssupplement voor de training inneemt, geef je je lichaam (en dus ook je spieren) al een extra dosis energie. Deze energie kun je tijdens de training inzetten om langer of intensiever te trainen. Op deze manier kun je je eigen grenzen verleggen en je resultaten verbeteren.

Welke ingredienten zitten erin?

Bij een preworkout kun je ervan uitgaan dat het altijd samengesteld is uit diverse ingrediënten. In de juiste verhouding zorgen ze gezamenlijk voor een zo goed mogelijk resultaat.

Er zullen wat verschillen in de diverse merken zitten, maar over het algemeen bestaan ze altijd uit volgende ingrediënten:

Daarnaast worden er ook nog plantenextracten, mineralen en vitaminen aan de preworkout toegevoegd.

Hoe lang werkt pre workout?

Het gebruik van dit voedingssupplement is echt bedoeld voor de fanatieke sporter die zichzelf een doel heeft gesteld en zichzelf wil overtreffen tijdens trainingen. Als je gewoon even wakker moet worden voordat je aan een training gaat beginnen, is dit niet het juiste supplement om te gebruiken.

Je kunt na het innemen van de best pre workout je grenzen opzoeken en met de extra energie daar overheen gaan.

De uitwerking van de preworkout is over het algemeen niet zo lang, het is echt bedoeld voor die korte extra inspanningen. Dus het eerste half uur van de training zul je er het meeste profijt van hebben.

Wat is de beste pre workout?

Het aanbod van de best pre workout voedingssupplementen is vrij groot, er is voldoende keuze.

Bij het kopen let je natuurlijk op de prijs en hoeveel er in de verpakking zit. Daarnaast is het per persoon verschillend hoe je op het voedingssupplement reageert.

De pre workouts in poedervorm die een goede prijs kwaliteitsverhouding hebben zijn bijvoorbeeld:

  1. C4 Pre Workout – Cellucor
  2. V2 – Clean Nutrition
  3. Blast!XXL Nutrition
  4. ABE Ultimate PreWorkout – Applied Nutrition
  5. Kill It – Rich Piana 5% Nutrition
  6. NoXplode 3.0 – BSN
  7. PreWorkout High Caffein – Nutrition Kartel
  8. Gold Standard PreWorkout – Optimum Nutrition

De pre workout meal is specifiek bedoeld als voedingssupplement en dus niet als vervanging van gewone maaltijden. Ga jij voor de c4 pre workout welke onder andere verkrijgbaar is bij body en fit shop of ga jij voor de Joel Beukers pre workout, genaamd de v2 pre workout van Clean Nutrition? Zie hierboven de beste pre workout producten die er zijn in Nederland.
beste pre workout

Wanneer pre workout nemen?

Het wordt aangeraden om de preworkout een uur tot een half uur van tevoren in te nemen, voor het beste effect tijdens je training.

Sommige merken zijn ook geschikt om tijdens de training tussendoor nog in te nemen. Je kunt op de verpakking lezen of dat ook kan bij het door jou gekozen product.

Het innemen van het poeder doe je over het algemeen met water. Het is niet aangeraden om het met vruchtensap of zuiveldrank te benutten. De beste pre workout is namelijk samengesteld uit diverse ingrediënten. Hierdoor kan het zijn dat het ene ingrediënt wel, maar het andere ingrediënt niet goed reageert op een andere vloeistof dan water. En het zou jammer zijn als het effect van je energie boost daarmee verloren gaat.

Het is niet noodzakelijk om de preworkout tijdens een maaltijd in te nemen. Over het algemeen ervaren sporters dat het voedingssupplement het meeste effect heeft als het na de maaltijd, maar 30 tot 60 minuten voor de training wordt ingenomen.
best pre workout

Zijn er nadelen aan het gebruik van preworkout?

Als je gevoelig bent voor cafeïne zul je hier rekening mee moeten houden. De meeste pre workouts bevatten cafeïne, maar er zijn ook varianten te koop waar het niet in zit. Mocht je toch de voorkeur geven aan de versie waar cafeïne in zit, houd er dan rekening mee dat je het niet te laat inneemt, zodat je er geen last meer van hebt als je gaat slapen.

Hoewel slapeloosheid als gevolg van teveel cafeïne als een van de bijwerkingen kan worden gezien, is dat niets om je zorgen over te maken.

Er zijn echter wel een paar andere dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk dat je de pre workout meal alleen gebruikt als dit echt je trainingsdoel ten goede komt. Als je de energieboost niet nodig hebt, is dit voedingssupplement ook niet noodzakelijk.

Je moet er ook op letten dat je het niet te lang achter elkaar blijft gebruiken. Las om de zoveel tijd een pauze in om je lichaam even rust te geven.

Als je last krijgt van uitputting, dehydratie, een hoge bloeddruk, hartkloppingen en hartkrampen, dan is het zeker nodig dat je stopt met het gebruik van de preworkout. Ook kan een koortsig gevoel, veel blozen en zweten, hoofdpijn en flauwvallen, aanwijzingen zijn dat je het product beter niet meer gebruikt.

Supplementen