Toont alle 3 resultaten

Wat is fat burner?

Een fat burner is een voedingssupplement dat je als sporter kunt gebruiken voor het droogtrainen van je lichaam. De Nederlandse benaming is eenvoudigweg ‘vetverbranders’ en tevens zijn de fatburners heel erg populair in Nederland. Het is wel aan te raden om niet alleen een fatburner te gebruiken maar ook andere supplementen. Supplement zoals creatine, proteine en bcaa aminozuren kunnen bijdragen aan spiergroei.

Wat doet fatburner?

Een fatburner verhoogt tijdens het sporten de stofwisseling, maar het kan ook de opname van vet verminderen. Het stimuleert daarmee de vetverbranding.

Daarnaast zal de beste fatburner ook bijdragen aan het onderdrukken van het hongergevoel.

Afhankelijk van de ingrediënten die er in de betreffende vetverbrander zitten, kan het voedingssupplement ook meer energie opleveren en daardoor de intensiteit van de training bevorderen.

Wat zijn de ingrediënten?

Er zijn veel soorten fatburners te koop. Sommige bevatten een paar ingrediënten, anderen hebben een hele uitgebreide samenstelling. Het feit dat er veel ingrediënten in zitten kan een voordeel zijn; de diverse vitamines en mineralen ondersteunen elkaar. Hierdoor kun je een versterkt resultaat hebben.

De ingrediënten die voorkomen in fat burners zijn onder andere:

  • Foliumzuur
  • Vitamine C, K1, 1, B2, B3, B5, B6 en B12
  • Chroom
  • Chloride
  • Jodium
  • Kalium
  • Bananenblad extract
  • Groene thee extract
  • Spaanse peper
  • Druivenpit extract

In dit lijstje vermelden we groene thee in het algemeen, maar in veel vetverbranders zitten diverse soorten (groene) thee verwerkt.

Wanneer fatburner innemen?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een sporter om een supplement als een vetverbrander te nemen.

De eerste reden is eenvoudig; willen afvallen. Het kan zijn dat je na een periode van rust je sport weer actief wilt oppakken. Of je wilt na het winterseizoen weer in topconditie komen voor de zomer. In dat geval kun je het supplement gebruiken om je te helpen het teveel aan kilo’s en vet te verminderen.

Een ander doel kan zijn dat je wilt droogtrainen. Hoewel dit in principe vooral betrekking heeft op het afvoeren van het water in je spiermassa, zal ook het verliezen van vet hier onderdeel van zijn. Dit zal voornamelijk voor bodybuilders van toepassing zijn.
fat burner werking

Wat kost fat burner?

De fat burners worden aangeboden in verschillende vormen. In deze review hebben we gekeken naar de aanbieders van vetverbranders in de vorm van poeder en pillen.

De meeste fatburners zijn in hoeveelheden van 250 mg of 300 mg per dosering.

De prijzen van deze supplementen verschillen, maar dat is ook afhankelijk van de samenstelling van de poeder en de pillen.

Zo kun je voor een verpakking van 120 pillen rekenen op een prijs van ongeveer € 35. Ook de vetverbrander in poedervorm komt in de buurt van dit bedrag, voor een pot van 240 gram moet je denken aan ongeveer € 30.

Waar let ik op bij de aankoop

Bij het kiezen van vetverbranders moet je op een aantal dingen letten. Wat heeft bijvoorbeeld je voorkeur? Poeder of pillen? Sommige fat burners hebben maar een paar ingrediënten, anderen zijn samengesteld uit meer dan 20 soorten vitamines en mineralen.

Daarnaast heb je bij het ene merk met 1 dosis per dag voldoende. Bij andere merken moet je meerdere keren op een dag een dosis innemen.

Wat zijn de beste fatburners?

Met het doel dat je voor ogen hebt wil je natuurlijk een fatburner die je het beste resultaat geeft, voor een goede prijs.

We hebben de beste fatburners op een rijtje gezet:

Fat Killer – XXL Nutrition
Op dit moment is dit de sterkste vetverbrander, waarbij de samengestelde ingrediënten een duidelijke werking op elkaar hebben.

24hr Fatburn – Body & Fit
Deze fatburner is ideaal voor mensen die op een geleidelijke manier willen afvallen of willen droogrtrainen.

Fatburner mobicep – MB Nutrition
De mobicep fatburner is van zeer hoge kwaliteit. Het is misschien de bekendste die er is in Nederland en niet voor niets! Kies jij ook voor de fatburner Mobicep en zie jij er binnenkort afgetraind uit? Als het aan ons ligt kun je inderdaad het beste kiezen voor de mobicep fatburner! Niet overtuigd? Lees dan onze fat burner mobicep review!

tT5 fat burner van Zion Labs
Je kunt deze vetverbrander ook gebruiken voor het krijgen van extra energie tijdens je fitness trainingen.

Animal Cuts van Universal
Ook deze fatburner heeft veel ingredienten die elkaar goed aanvullen. Behalve de cafeïne zijn er nog ruim 20 ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen werking hebben.

Black Burn – NVE
Dit product is speciaal ontwikkelt voor bodybuilders voor een optimale vetverbranding op een snelle manier.
fat burner afvallen

Wat zijn de bijwerkingen van fat burners?

Hoewel de producenten van vetverbranders er alles aan doen om kwalitatief goede producten te leveren, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten.

Ten eerste moet je je altijd houden aan de aanbevolen dosering, zoals omschreven op de verpakking. Dit kan variëren van 1 capsule of dosis per dag, tot een verdeling over de ochtend en avond.

Daarnaast moet je de voedingssupplementen niet zien als een vervanging van een gezonde en evenwichtige voeding. Je zult de producten dus moeten gebruiken naast je dagelijkse uitgebalanceerd dieet en niet alleen maar als voeding gebruiken.

Aan het gebruik van de producten is soms een leeftijdsgrens verbonden. Dit staat ook op de verpakking vermeld.

Ook kan het voorkomen dat de inname van de fatburners misselijkheid of hoofdpijn veroorzaakt. Volg daarom bij het gebruik van vetverbranders goed de aanwijzingen op de verpakking. Let vooral ook op de informatie over hoe lang je het voedingssupplement mag innemen! Ga jij voor de fatburner mobicep of voor een andere? Ga in ieder geval met een fatburner voor jouw summerbody!

Supplementen